Trots vädret, ändå lite fågel! (2013-09-18)

Vinden tog i rejält under natten och vi tvekade nästan att sätta upp näten. Men så blev det, och kanske lite tur med det, för på första nätrundan hängde en orientnattskärra. Det blev väl inte någon storfångst, men det trillade i fåglar ända fram till klockan 10.30 – då vi drog ner för dagen.

Dessutom fångade vi höstens andra gråhalsade trast och tre rubinnäktergalar. Dessa 5 fåglar inledde dagens märkning och hade kunnat göra en svensk ringmärkare salig, när som helst – i Sverige…

 

Nordsångarna är verkligen på upphällningen och endast 2 togs under förmiddagen. Taigasångarna dominerade, med 77 märkta, men inget övrigt ”hängde ut”.

Efter lunch åkte vi ut till Da Po He tillsammans med Zhang Jian. Det är ett stort gräsområde 20 km söder om Beidaihe. Det var stora mängder större piplärka (30-40 ex) och svarthakad buskskvätta i området. Det var nästan synd vi inte hade nät med oss. Dessutom sträckte en brokig kärrhökshane och Gabriel hittade en gulrall. Väldigt mycket enkelbeckasin rastade och tillsammans med dem 2-3 sibiriska beckasiner. Enstaka blåhakar hittade vi också. I allt en trevlig tur.

Dagens fångst:

TAIGASÅNGARE 77   黄眉柳莺 77
BRUNSÅNGARE 8   褐柳莺 8
SIBIRISK LUNDSÅNGARE 7   双斑绿柳莺 7
GULBRYNAD SPARV 4   黄眉鹀 4
SVARTHAKAD BUSKSKVÄTTA 3   黑喉石䳭 3
RUBINNÄKTERGAL 3   红喉歌鸲 3
DVÄRGSPARV 2   红喉鹨 2
RÖDSTRUPIG PIPLÄRKA 2   极北柳莺 2
NORDSÅNGARE 2   小鹀 2
SIBIRISK PIPLÄRKA 1   大山雀 1
ROSENFINK 1   树鹨 1
DVÄRGSÄVSPARV 1   麻雀 1
GRÅHALSAD TRAST 1   普通夜鹰 1
TALGOXE 1   巨嘴柳莺 1
VIDESÅNGARE 1   普通朱雀 1
ORIENTNATTSKÄRRA 1   红尾伯劳 1
BRUN TÖRNSKATA 1   苇鹀 1
PILFINK 1   白眉鸫 1
Totalsumma 117   Totalsumma 117

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0