2014-05-21, högsommarvärme i Beidaihe

Hong Yu och WangJingBo rapporterar om mycket varmt väder och relativt lite fågel i näten. Under morgonen ett 30-tal fåglar. Vårens första (enda?) tigertörnskata hamnade dock i näten:
 
 

2014-05-18, dagens fågel är....

....forsärla
 
 
 

2014-05-17, svart juvel!

Hong Yu skickade dessa bilder från morgonens märkningar, jo jag tackar!
 
Sibirisk trast adult hane
 
 

2014-05-16, Avifauna på besök

Jag bad Hong Yu skicka en gruppbild på Avifaunas grupp, som idag besökte märkplatsen. Jovisst skickade han en bild. På ryggarna när de vandrar iväg från märkplatsen. Dessutom med Lao Yang och Lao Zhang i förgrunden. Suck....
 
 

2014-05-13, 1:a nordsångaren för våren

Wang Jing Bo rapporterar om 30 fågel i näten och årets första nordsångare. Jack skickade också en bild, inte den bästa kanske?
 
 

2014-05-12

Hong Yu rapporterar från Beidaihe. Igår regn och idag endast 50 fågel. Ser även I blickfånget på Avifaunas pågående resa att vädret var riktigt ruskigt igår. Ser på prognoserna att det ska bli bättre dock!

2014-05-10

Hong Yu och Wang Jing Bo rapporterar om ca 200 fåglar idag. Majoriteten taigasångare, men fortfarande mycket kungsfågelsångare och en hel del emberiza. Årets första vitbrynade narsissflugsnappare hamnade också i näten, en gammal hane som sig bör:
 
 
 
 
Yellow-rumped Flycatcher, 白眉姬鹟, Adult Male
 

Nedfall i Beidaihe (2014-05-09)

Hong Yu och Wang Jing Bo har haft bråda dagar de senaste dagarna. Mer än 400 fågel 7 maj. Igår över 200 och den här vackra, om något oskarpa rödbruna sparven. Jag vill inte att ni ska gå miste om fältsparven. Under projektet har vi inte tagit adult hane så här snygg!
 
Chestnut Bunting adult male

1-2 maj, en dag varmt en deg regn

1 maj blev en sommarvarm historia. Det trillade in en hel del fågel fram till klockan 10. Sedan tog det slut. Men en snygg sibirisk beckasin hamnade i näten innan de halades;
 
Pin-tailed Snipe
 
2 maj inleddes med regn. Det regnade fram till lunchtid, så näten hissades inte. På eftermiddagen tog jag ner näten på risfälten, och givetvis rastade de två första större piplärkorna där. I morgon väntar tåg mot Beijing. Jag hinner med ett par timmars ringmärkning innan tåget går. Wang Jing Bo får underhålla Hong Yu utan svensk närvaro resten av såsongen, det klarar han säkert:
 
Fångsten 1 maj:
 
TAIGASÅNGARE Yellow-browed Warbler 31
DVÄRGSPARV Little Bunting 10
KUNGSFÅGELSÅNGARE Pallas's Leaf Warbler 6
GRÅHUVAD SPARV Black-faced Bunting 5
SVARTHAKAD BUSKSKVÄTTA Common Stonechat 3
GRÖNSISKA Siskin 2
ÖSTLIG KRONSÅNGARE Eastern-crowned Leaf Warbler 2
RÖDKINDAD SPARV Chestnut-eard Bunting 2
SIBIRISK PIPLÄRKA Olive-backed Pipit 1
PRAKTSPARV Yellow-throated Bunting 1
BRUNSÅNGARE Dusky Warbler 1
VIDESÅNGARE Raddes Warbler 1
SIBIRISK BECKASIN Pin-tailed Snipe 1
TAIGAFLUGSNAPPARE Taiga Flycatcher 1
Total   67
 
 
 
 

RSS 2.0