SCORE!! (2013-09-21)

Wuhu vilken dag! Inte skall man ligga på latsidan bara för att det är första morgonen för nyanlände Marcus!

Mulet och lätt dis verkade vara en fin kombination för en bra morgon. Redan under första rundan började påsarna tryta, då artvariationen var utav en sådan beaktansvärd kvantitet. Rubinnäktergalar, tjocknäbbade sångare, starrsångare, blåhake och en vaktel var de mest nämnvärda arterna under första rundan. När molnen försvann och solen tagit sig en bit upp på himlen kom värmen på allvar. Med värmen kom även trevliga fåglar som större piplärka, tundrapiplärka, rödstrupig piplärka, sibirisk piplärka (vilket innebar dagsrekord på fyra arter piplärka, SCORE!!), gröna phyllon, en mycket önskad gyllensparv och inte minst en här med svarthakad buskskvättor! Risfältet fullkomligen kryllade med de svarthakade. ”Endast” 20 av dem fångades vilket gladde oss starkt, men för att optimera inför morgondagen sattes ytterligare en nätgata upp framför de svarthakades favoritbuske. Förhoppningen är att inflödet utav dessa skönheter skall fortsätta under morgondagen och bekläda våra nät.

 

 

 

 

En utav dagens riktiga favoriter! Svarthakad buskskvätta, som förhopnningsvis kommer tas i goda antal även under morgondagen!
 


Gabriel försäkrade Marcus, som traumatiserades under våren, att de bruna törnskatorna var förbi. Till trots så fångades några törnskator, vilket troligen berodde på att de lockas utav rädsla…

 

Bosse åkte till Beijing strax innan lunch då han skall resa hem till Sverige under en tvåveckorsperiod för att jaga taigasångare ;)

 

Nyanlände Marcus och rutinerade Wang Jingbo poserar med en vaktel.
 
 
 
 
 
Mumma! En gyllensparv är en fröjd för synen! 

 

 

 

 

Under eftermiddagen sattes näten upp igen för lite stillsam kvällsmärkning. Den gav trevliga arter som ytterligare några rödkindade sparvar och en vaktel. Även vaktel kan noteras som dagsrekord på fågelstationen med hela tre ringmärkta individer.

 

 

Spana in de 28(!) arterna som ringmärktes under dagen. Bara hälften utav dem på en svensk fågelstation hade fått de flesta svenska ringmärkare att gå upp i brygga av lycka!

 

 

 

TAIGASÅNGARE

86

BRUNSÅNGARE

78

SVARTHAKAD BUSKSKVÄTTA

20

VIDESÅNGARE

16

SIBIRISK LUNDSÅNGARE

14

TJOCKNÄBBAD SÅNGARE

10

BRUNSIDIG GLASÖGONFÅGEL

9

BRUN TÖRNSKATA

9

TAIGAFLUGSNAPPARE

8

GRÅHUVAD SPARV

8

GULBRYNAD SPARV

8

DVÄRGSPARV

5

SIBIRISK PIPLÄRKA

5

STÖRRE PIPLÄRKA

4

RÖDKINDAD SPARV

4

RUBINNÄKTERGAL

4

STARRSÅNGARE

3

JAPANSK VAKTEL

3

NORDSÅNGARE

3

GYLLENSPARV

1

TUNDRAPIPLÄRKA

1

TRÄSKSÅNGARE

1

GRÅRYGGAD TRAST

1

DRILLSÅNGARE

1

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

1

BLÅHAKE

1

BLÅNÄKTERGAL

1

ORIENTDVÄRGUV

1

Totalsumma

306

 

 

// Gabriel och Marcus

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0