Risfälten levererar - ”No, you do not bother me” (2013-09-04)

Det blev en mellandag i dag också. Men en bra mellandag med bra arturval. Risfälten börjar ge resultat i form av emberizor och svarthakade buskskvättor. Gyllensparven som är starkt hotad art numera, representerades av en adult hane och 3 ungfåglar.  

 
 10 svarthakade fångades. Bl a en adult hane. 

 

Även gulbrynade sparvar börjar dyka upp, idag 13 ex. De flyger i näten på huvudmärkplatsen också. Fingrarna fick vila något också då det var betydligt färre med bruna törnskator. Två dvärgsävsparvar fångades också.
Här en gammal hona:
 
 
Detta innebar att det fanns en hel del fotodokumentationsarbete att göra. I Kina får man vara beredd på allt. Mitt under det i och för sig inte allt för stressiga arbetet med ringmärkning och dokumentation, dyker det upp 6 gubbar (de som röjer nätgatorna åt oss) för att leverera bärlager till ringmärkningshuset. Vi fick finna oss i att märka med högljudda kineser runt oss. Och den uppmärksamme ser hur Gabriel står med fotodokumentation bakom gubbsen. Till saken hör ju att på eftermiddagen, så finns ju inte vi på plats – och varför måste man leverera grus när ringmärkning pågår? Jo, enkom för att Gabriel när han fotade mot husväggen, stod alldeles för snett. Han fick stå med ena benet en halv meter nedanför och balansera. Nu är det ett fint bärlager. Allt för fotoprojektet!  谢谢老杨!!!!
 
 

Vi provade som sagt kvällsmärkning vid risfälten igår. Det gav väldigt lite fågel. Men skam den som ger sig. Vi provar ikväll också. Under gårdagskvällen stötte vi närapå in en dvärgsumphöna i näten, annars var det en stilla och lugn skön kväll i väntan på att mörkret skulle lägga sig.

Dagens fångst:

TAIGASÅNGARE 54   黄眉柳莺 54
BRUN TÖRNSKATA 17   红尾伯劳 17
NORDSÅNGARE 14   极北柳莺 14
GULBRYNAD SPARV 13   黄眉鹀 13
SVARTHAKAD BUSKSKVÄTTA 10   黑喉石䳭 10
BRUNSÅNGARE 7   褐柳莺 7
TAIGAFLUGSNAPPARE 7   红喉姬鹟 7
SIBIRISK LUNDSÅNGARE 6   双斑绿柳莺 6
GYLLENSPARV 4   蓝歌鸲 4
BLÅNÄKTERGAL 4   黄胸鹀 4
GÖKTYTA 3   蚁䴕 3
TJOCKNÄBBAD SÅNGARE 2   栗鹀 2
RÖDBRUN SPARV 2   厚嘴苇莺 2
DVÄRGSÄVSPARV 2   苇鹀 2
DVÄRGSPARV 1   麻雀 1
SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE 1   小蝗莺 1
STARRSÅNGARE 1   黑眉苇莺 1
DRILLSÅNGARE 1   小鹀 1
PILFINK 1   淡脚柳莺 1
Totalsumma 150   Totalsumma 150

19.30: På kvällen satte vi upp näten vid risfälten, men fick snart plocka ner igen. Ett lätt regn började falla. Men, vi hann att fånga en brun törnskata och en gyllensparv. Dagen slutade alltså på 152 fågel.

Bo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0