Alla fick vi tänka så att det knakade! (2013-09-27)

Dimman låg tät över Beidaihe under morgonen, och som sig bör i detta väderläge fångades en smygsångare under första rundan. Dessa krabater är verkligen inte lätta att bestämma, och det är mycket lätt att trampa snett och trilla omkull i detta träsk. När noggranna studier av dräktkaraktärer och nödvändig biometri samlats in blev vår slutkonklusion att det rörde sig om en manchurisk smygsångare.

 

 

 

 

Dagens tuffing-manchurisk smygsångare
 
 
 

 

När vår grupp med blivande professionella ringmärkare anlände till märkplatsen, fick de väl utvalda fåglar att studera. Uppgiften var att artbestämma, åldersbestämma och, om så möjligt var, könsbestämma de fåglar som tillgivits dem. Inte nog med detta fick de noggrant redogöra hur de kommit fram till deras resultat. Diskussionerna var heta och det bläddrades i ruggningshäftena.

Spänning var stor när de första fåglarna skulle presenteras. Utförligt förklarade gruppen följderna utav att fågeln genomgått en partiell ruggning under sommaren. De passade även på att förklara vad det hade inneburit om fågeln i fråga hade ruggat komplett istället.

Att höra våra studenter visa på sina stora framsteg värmde våra hjärtan.

 

 

Det fanns även fåglar som värmde våra hjärtan så som tundrapiplärka och höstens första mugimakiflugsnappare. Den senare presenteras på en bild nedan.

 

 

 

 

En mycket vacker gammal dam!
 
 
 
 
 

Dagens ringmärkning innefattade 95 individer utav 22 arter.

 

 

 

 

// Gabriel och Marcus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0