Tvättdag :) (2013-10-19)

Härligt att vara tillbaka på märkplatsen, tyckte Lina! Det blev en rätt så lugn dag vilket gav tid för studier av köns- och åldersbestämning. En amursävsparv piggade upp lite extra, men det är också fantastiskt kul med alla olika fältsparvar och piplärkor som mycket sällan bjuds på hemma i Sverige. Wang Jingbo imponerade på Lina genom att visa att han numera kan alla siffror på svenska. På risfälten fortsatte skörden och flera av skördearbetarna var nyfikna på vad vi gjorde. Marcus fick frågan om vi skulle äta fåglarna och förklarade att så inte var fallet.

 

 

 

Snart har vi en fin stubbåker. Alldeles perfekt för mongollärkan att landa på. 
 
 
 
 

Skurar med fint regn började under sena förmiddagen och skulle enligt prognosen fortsätta under resten av dagen så vi lät näten vara ihopdragna efter lunch och tillbringade eftermiddagen med dator och böcker.

 

Nu är det kväll och Marcus kör en tvättmaskin vilket här innebär mer manuellt jobb än var man är van vid i Sverige. Man får rulla in tvättmaskinen i badrummet och själv sköta påfyllning och tömning av vatten, men ganska rent blir det ändå!

 

 

 

Kinas egna Ernst!

 

 

KUNGSFÅGELSÅNGARE

8

TAIGASÅNGARE

7

BLÅSTJÄRT

6

PRAKTSPARV

5

BERGFINK

5

BRUNSÅNGARE

4

VIDESPARV

4

RÖDKINDAD SPARV

4

DVÄRGSPARV

2

HEDPIPLÄRKA

2

GRÅHUVAD SPARV

2

GULBRYNAD SPARV

2

AMURSÄVSPARV

1

SIBIRISK PIPLÄRKA

1

SVARTRYGGAD RÖDSTJÄRT

1

Totalsumma

54


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0