Blåst och en sen liten rackare (2013-06-04)

Redan vid nätuppsättningen tog vinden i och vid 09-tiden började vi hala näten. Men innan dess fick vi oss en överraskning. En sen kinesisk sångare hängde i näten. Normalt borde dessa vara på de nordliga häckplatserna (inte långt från Beidaihe) i mitten utav maj. Men denna har tillbringat vintern på något magert ställe. Inget fett. Sliten och lite slö. Hur ska den orka börja skaffa aprtner o häcka?
 
Kinesisk sångare, Chinese leaf Warbler
 
Lu Jun från National Bird Banding Centre anlände och hämtade de sista 450 Avianflu-proverna. Totalt hann vi få ihop 620 prover. Nu återstår för vederbörande myndigheter i Beijing att försöka finna några positiva prover. Erfarenheter säger att det knappast kommer att lyckas. Trevligt i varje fall att vi svenskar kunnat hjälpa till, som enda fågelstation i Kina som tagit prover på tättingar. Totalt har ringmärkningsorganisationen insamlat över 10 000 prover. Mest från änder och gäss samt vadare. Man räknar med att analyserna inte kommer att vara klara innan årsskiftet.
 
Dagens ringmärkning:
 
NORDSÅNGARE Artic Warbler 3
STARRSÅNGARE Pallas's grasshopper-warbler 2
SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE Black-browed Reed Warbler 1
TJOCKNÄBBAD SÅNGARE Thick-billed Warbler 1
KINESISK SÅNGARE Chinese Leaf Warbler 1
SIBIRISK LUNDSÅNGARE Two-barred greenish warbler  1
Totalt  
9
 
极北柳莺 3
小蝗莺 2
黑眉苇莺 1
厚嘴苇莺 1
云南柳莺 1
双斑绿柳莺 1
Totalt 9
 

Kommentarer
Postat av: Per Sandberg

Marcus och Bo!

Vilken underbart inspirerande blogg att följa; så många fina bilder på tänkbara och otänkbara arter för vår fågelstation och så underhållande skrivet - mången tack för daglig (som regel kvällig?!) förströelse!!

Per Sandberg, Piteå, jobbandes på (i alla fall av och till), med och för Haparanda Sandskär fågelstation.
P.S. Välkomna om det passar!

2013-06-04 @ 21:13:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0