Regnvädret drog norrut (2013-08-29)

Och därför kanske det inte blev några större mängder fågel på morgonen, eftersom de mötte regnet. Det var säkert rester från gårdagen som fångades på morgonen. Inte helt fel dock. Nordsångarna dominerade, medan taigasångare och brun törnskata gav vika.

En glad Gabriel kom in till märkhoddan med en piplärka. Klart han var glad, för vår första höstfångade tundrapiplärka var ett faktum. En vacker ungfågel.

 Pechora Pipit

Vi jobbar ju mycket med åldersbestämning av fåglar. En viktig detalj avseende miljöövervakning. Ibland så stämmer verkligheten med teorin och det dyker upp allehanda trevligheter. Här är en tjocknäbbad sångare, den ska snart rugga. De brukar börja i september. Denna kanske borde övervägt att starta tidigare? Inte mycket fjädrar kvar att använda....

 

Fåglarna ebbade ut på förmiddagen och vi ägnade en stund åt att sträcka upp näten och dessutom sätta upp ett par nya. På eftermiddagen baxades den ena elmopeden upp på ett lastbilsflak för transport till Qinhuangdao. Regnandet igår hade gjort fullständigt överslag på elkablarna. Den gick varken köra eller stänga av larmet på. När vi väl kom till reparatören så kortslöt han moppen. Sedan var den som ny igen! Han justerade dock tillbaka handbromsen, som under ett par dagar gjort livet surt för Gabriel. Marcus hade ju spänt den i våras, eftersom den tog så slött – nu satt den fast!

En helt vanlig dag på Beidaihe fågelstation. Regn på em/kvällen gjorde att vi lagade ett par fågelpåsar, mekade med bilder och kollade svenska nyheter på internet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0