vattenrall

Under gårdagkvällen kom några regnstänk och det kändes som om det kunde bli lite läge för rastande småfåglar under morgonen. Regnet byttes ut mot markdimma, vilket inte är riktigt lika bra och morgonen blev lugnt. Efterhand som solen bröt igenom dimman ökade fågeltillgången och landade sedermera på 77 fåglar av 16 arter.

TAIGASÅNGARE

45

BRUNSÅNGARE

7

GRÅHUVAD SPARV

5

VIDESÅNGARE

4

ENTITA

3

TALGOXE

2

TRISTRAMSPARV

2

SIBIRISK LUNDSÅNGARE

1

NORDSÅNGARE

1

TJOCKNÄBBAD SÅNGARE

1

GULBRYNAD SPARV

1

TRÄSKSÅNGARE

1

GRÅKRONAD HACKSPETT

1

VATTENRALL

1

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

1

STÖRRE HACKSPETT

1

Totalsumma

77

 

Noterbart är att 9 av arterna representerades av en ensam fågel. Bland dessa var det vattenrallen som stack ut mest. Fågel som tillhör rasen indicus skiljer sig rätt mycket till utseendet från nominatformen som bland annat förekommer i Sverige. Även en ung träsksångare hamnade i protokollen innan fångstmorgonen var över.

 

 
 

Annars gick dagen, trots att det var söndag, som på rutin. Efter lunch drog Magnus drog och kollade av Sand flats och kom hem med bland annat svartsnäppa som ny i obsboken. Under tiden spenderad Gabriel tid med lite spännande skolarbete hemma i lägenheten. Eftermiddagsskådandet från lägenheten toppades med en lite fight mellan kvarterets skator och de två rödnäbbade blåkråkor som tycks hålla till i träden alldeles intill gården.   

 

 
/Gabriel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0