shopping på stan

En helt vanlig dag i fångsten. Fem arter Phylloscopus och lika många representanter av Emberiza. När sedan detta kompletteras med ett gäng blåstjärtar och rubinnäktergalar så är det synd att klaga. Baccushägern var en ny art för vår fångstperiod här, men fick ganska lite uppmärksamhet då både en gammal hane rödkindad sparv och en påse praktsparvar figurerade i ringmärknings-”labbet”. Totalsumman landade på 79 fåglar av 16 arter, vilket är helt ok då vindarna var ganska kraftiga under efternatten, samtidigt som antalet taigor i fångsten verkar att ha en vikande trend. Vem vet, i morgon kanske blåstjärten hamnar på topp?
 
 

TAIGASÅNGARE

14

GRÅHUVAD SPARV

11

BLÅSTJÄRT

10

BRUNSÅNGARE

9

PRAKTSPARV

6

RUBINNÄKTERGAL

6

TRISTRAMSPARV

5

BRUNSIDIG GLASÖGONFÅGEL

4

GULBRYNAD SPARV

4

VIDESÅNGARE

4

RÖDKINDAD SPARV

1

BACCUSHÄGER

1

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

1

KUNGSFÅGELSÅNGARE

1

BLÅHAKE

1

NORDSÅNGARE

1

Totalsumma

79

 
En favorit i repris: rödkindad sparv.
 
Över en handfull av dessa eleganter fångade idag; en ung hane praktsparv. 
 
Ett rovfågelspan gjordes efter lunch då värme och sol gjorde förutsättningarna fina för lite ”rovis”-sträck. Tyvärr verkade det som om termiken var för bra och de fåglar som sågs gick på alldeles för hög höjd för att det skulle vara njutbart. Fokus lades istället på att beta av de administrativa sysslorna för att sedan kunna ta en tur in till centrala Beidaihe. För Magnus börjar hemresan närma sig och det gäller att köpa på sig souvenirer. Gabriel däremot har kommit till insikt att det förmodligen inte funkar att köra en ringmärkarhöst utan långkallingar och gjorde ett par strategiska inköp.
 
För några dagar sedan skrev vi om ett radioreportage som spelades in här under en ringmärkarmorgon. Det har nu sänt på Sveriges Radio Kalmar och är man intresserad av att lyssna på det går det bra via denna länk; http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3762 och skrolla ned till torsdagens sändningar.
 
Nu ikväll har vinden lagt sig helt och klart väder med fullmåne skapar förhoppningar om en rejäl massrörelse av fåglar i natt med en lika rejäl fångstmorgon i morgon!
 
/Magnus & Gabriel
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0