Magnus på plats

Kyligt på morgonen och varmt under dagen, och svaga vindar från sydväst. Det är ett väder som vi haft några dagar. Ganska behagligt men man undrar om inte lite omslag skulle kunna få lite fart på fångsten.

 

TAIGASÅNGARE 76
BRUNSÅNGARE 14
GRÅHUVAD SPARV 10
VIDESÅNGARE 8
TAIGAFLUGSNAPPARE 8
RUBINNÄKTERGAL 4
SIBIRISK LUNDSÅNGARE 3
TJOCKNÄBBAD SÅNGARE  2
TRISTRAMSSPARV 2
SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE 2
KINESISK SMYGSÅNGARE 1
BLÅNÄKTERGAL 1
BRUN TÖRNSKATA 1
KUNGSFISKARE 1
KUNGSFÅGELSÅNGARE 1
SVARTHAKAD BUSKSKVÄTTA 1
STÖRRE HACKSPETT 1
ENTITA 1
Totalsumma 137

 

137 fåglar av 18 arter är ändå inte fy skam och då mer än hälften av fåglarna fångades under två rundor så fick vi även uppleva lite stress. Kollar man på dagsummorna ligger fortfarande taigasångare på topp med brunsångare på andraplats. Därefter dyker gråhuvad sparv upp, vilket också märks när man går nätrundorna. Mer och mer ”tick”-sparvar stöts under nätrundorna där de flesta är just gråhuvade. Hösten första KFS fanns med i stöten av taigor och likaså några sibiriska lundsångare. Dagens spett blev en hane större hackspett som precis höll på att slutföra sin sommarruggning.

 

 

Vid lunchsnåret blev den efterlängtade varmvattenberedaren installerad och duschen har både bildligt och bokstavligen gått varm under eftermiddagen och kvällen. Bosse lämnade under eftermiddagen Beidaihe med siktet inställt på Bingsmarken, där han tänker koppla av från Kina med lite gransångarringmärkning. Magnus Hellström anlände under eftermiddagen och kommer att stanna här till 2 oktober. Under eftermiddagen hanns både en tur till Sand flats och ett arbetspass med diverse nätssysslor med. Vadarflockarna vid Sand flats låg runt dryga 100, med inslag av både kolymasnäppor och orientspov. Den stora bulken av fåglar bestod dock av måsfågel, och där främst av skrattmås men också av trevliga inslag av svartstjärtade måsar.

 

 

Det är inte bara fåglar man stöter på under alla turer på vägarna i parken. Denna representant för reptilerna i området är rätt stilig, men tydligen ofarlig. Vi vågade inte gå fram och testa.

/Gabriel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0