Gråspett i fångsten

Gryningen var precis som de senaste dagarna lite kylig och måste man sätta ett adjektiv till moppeturen mot märkplatsen får det bli ”frisk”. Detta ändrar sig dock till shortsväder framemot 10-snåret och gummistövlarna som behövs vid nätrundorna blir då inte så behagliga. Klart väder med svaga växlande vindar under hela dagen.

Fångsten var måttligt till antal men omväxlande med inslag av icketättingar som orientdvärguv (små söta, fast väldigt illaluktande djur) och en gammal hane gråspett (trevligt inslag som väcker minnen av Värmland vilket båda svenskarna på plats har som ursprung). Bulkarten är som tidigare taigasångare, följt av brunsångare.

 

TAIGASÅNGARE 39
BRUNSÅNGARE 19
TAIGAFLUGSNAPPARE 6
SIBIRISK LUNDSÅNGARE 4
VIDESÅNGARE 4
GRÅHUVAD SPARV 2
GULBRYNAD SPARV 2
RUBINNÄKTERGAL 2
GRÅSPETT 1
NORDSÅNGARE 1
DVÄRGSPARV 1
TALGOXE 1
SVARTHAKAD BUSKSKVÄTTA 1
ORIENTDVÄRGUV 1
ROSENFINK 1
Totalsumma 85

 

På kvällen bjöd Lao Yang, som ringmärkningsansvarig i Bei daihe, på en utsökt middag bestående av lokala delikatesser. Efter ringmärkarmorgonen imorgon avreser Bosse för denna gång och ersätts i samma stund av Magnus Hellström, chef på Ottenby fågelstation, som kommer att fylla Bosses lucka under de närmaste två veckorna. Som långliggare på plats och hädanefter skribent på bloggen kommer undertecknad att vara, som dagen till ära fick komma med på bild.

/Gabriel


Kommentarer
Postat av: Urban Rundström

Hej Gabriel! Bli inte för bortskämd med alla arter som är rariteter hos oss ;). Ha en riktigt bra tid där i Kina och vila upp dig ordentligt till sommarens Nattskärrevak. //Urban

Svar: Hej Urban! Jo, man kan inte klaga vad gäller artutbudet. Ser fram emot det! /Gabriel
beidaihe.blogg.se

2012-09-19 @ 10:40:46
URL: http://urmbird.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0