dubbeldrill

Trevlig och varierad fångstmorgon! Knappt 100 fåglar märkta och bland dessa fanns säsongens första vitstrupiga stentrast liksom en drillnäktergal och en drillsångare.

 

 
Sibirisk piplärka är en annan art som "gått till" i näten de senaste två dagarna.
 
 

TAIGASÅNGARE

48

GRÅHUVAD SPARV

12

BRUNSÅNGARE

7

RUBINNÄKTERGAL

5

ROSENFINK

3

TAIGAFLUGSNAPPARE

3

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

3

TRÄSKSÅNGARE

2

TRISTRAMSPARV

2

VIDESÅNGARE

2

GULBRYNAD SPARV

2

SIBIRISK PIPLÄRKA

2

VITSTRUPIG STENTRAST

1

DRILLSÅNGARE

1

SVARTHAKAD BUSKSKVÄTTA

1

DRILLNÄKTERGAL

1

Totalsumma

95

 

I anslutning till ringmärkningen av fåglarna fotodokumenteras utvalda individer i ett egenhändigt ihopsnickrat fotolabb. Dessa ska sedan ingå i ett dokument som ska verka som ett stöd för kinesiska ringmärkare. 

 

 

Under eftermiddagen besöktes Jin Shan fields och Light-house point. Mängder med rastande svarthakade buskskvättor sågs, och det var även gott om skygga svartbrynade rörsångare i ogräsmarkerna. Guldtrast och blåstjärt blev nya säsongsnoteringar - välkomna till näten!

 

 

Reportern Björn Mannsdorff Djurberg som besökte oss i lördags meddelar att radioreportaget kommer att sändas i SR Kalmar nu på torsdag, i programmet "Eftermiddag".

 

/Magnus & Gabriel

Kommentarer
Postat av: Urban Rundström

Halloj där på andra sidan. Inte utan att jag blir lite avundsjuk på er. Till Gabriel som gillar andra flygande saker så kan jag tipsa om denna blogg från HongKong, där det är en hel del bilder på fjärilar och sländor mm. http://hongkongkwildlifephotos.blogspot.se/

Hälsningar Urban

Svar: Hej Urban! Ja, det vore väl synd att klaga... När man kommer på sig själv med att säga att man ska "märka undan" rubinnäktergalarna så man kan kolla lite närmare på glasögonflugsnapparen så vet man att man börjar få lite för mycket delikatesser i näten. Spännande med fjärilsidan, den ska vi kolla in!
beidaihe.blogg.se

2012-09-25 @ 21:34:00
URL: http://urmbird.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0