Dimma &musslor

Vindstilla, mulet och disigt under morgonen. För en svensk kanske det kan låta som ett gott upplägg inför en märkmorgon, men här i Beidaihe innebär det lata nätrundor. Få fåglar var i rörelse, men artsammansättningen blev trots allt lite udda och smått överraskande. Brun törnskata, tjocknäbbad sångare, nordsångare, gråkronad hackspett samt höstens första rödkindade sparv för att nämna några. Under de sista två rundorna sprack molntäcket upp, vilket också resulterade i ökad fågeltillgång och slutsumman klättrade nästan upp till tresiffrigt numerär.

 
TAIGASÅNGARE 31
MANDARINMES 21
ROSENPAPEGOJNÄBB 19
BRUNSÅNGARE 6
SIBIRISK LUNDSÅNGARE 4
TRÄSKSÅNGARE 2
BLÅNÄKTERGAL 2
BRUN TÖRNSKATA 1
NORDSÅNGARE 1
TJOCKNÄBBAD SÅNGARE  1
RUBINÄKTERGAL 1
VIDESÅNGARE 1
GRÅKRONAD HACKSPETT 1
GRÅHUVAD SPARV 1
RÖDKINDAD SPARV 1
Totalsumma 93
 
Ett axplock ur märkningen en helt vanlig dag i Beidahe; en ung rödkindad sparv, en lika ung tjocknäbbad sångare  och avslutningsvis en gammal hane rubinnäktergal.
 
 
 
 
 
 

En flock med minst ett trettiotal mandarinmesar drog runt i området, en starrsångare stöttes och två gulkindade krickor rastade kort i dammen intill märkplatsen. Vi hade också besök av en frilansade svensk journalist, bosatt i Peking, som deltog i morgonens alla förehavanden.

 

Efter att ha käkat ris med potatis till lunch och middag i två dygn valde vi i kväll att besöka restaurang inne i stan. Heta räkor, grillade lammspjäll, smarriga dumplings och chilimusslor avnjöts andäktigt...

Vid tangentborden 

Magnus & Gabriel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0