åskoväder

Ett rejält åskoväder svepte in över Beidaihe under gårdagkvällen och vi hade egentligen rätt låga förväntningar på fångstmorgonen.  När dagen grydde var det åter lugnt på väderfronten men helt ok på fågelfronten och dagssumman landade på 104 fåglar av 18 arter.

 

TAIGASÅNGARE

38

BRUNSIDIG GLASÖGONFÅGEL

19

VIDESÅNGARE

12

BRUNSÅNGARE

7

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

6

GRÅHUVAD SPARV

5

SIBIRISK LUNDSÅNGARE

3

MANDARINMES

3

RÖDNÄBBAD BLÅSKATA

2

KUNGSFISKARE

1

TJOCKNÄBBAD SÅNGARE

1

GULBRYNAD SPARV

1

TALGOXE

1

GLASÖGONFLUGSNAPPARE

1

TRISTRAMSPARV

1

SIBIRISK PIPLÄRKA

1

BLÅSTJÄRT

1

ENTITA

1

Totalsumma

104

 

 

Noterbart är videsångarens uppsving i fångsttoppen och på grund av det så föräras den en bild nedan.

 

 

Åskovädret hade satt sina spår i parken som redan efter tidigare stormar i sommar är en smula omruskad och på vägen till morgonens ringmärkning blev det till att kliva av moppen och bära den över de träd som fallit ned över vägen. Tur att vi är två, annars hade det varit kämpigt!

 

 

Eftersom vi gissade att åskovädret hade rört om i fågelgrytan så vigdes eftermiddagen åt en tur till Sand flats för att spana in nytillkoma vadare och måsfåglar samt de rovfåglar som vi under förmiddagen hade sett röra sig i området. Turen blev lyckad och vi hann knappt fram förrän den först reliktmåsen hittades bland skrattmåsarna. Måsen blev, allteftersom spanandet fortgick, till slut minst 15 yngre individer vilka efter några timmars strandhäng valde att packa ihop o dra ut över havet. Enstaka amurfalkar har nu anlänt och ses här och var...

 
/Magnus & Gabriel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0