Thord avreser och bruntrastarna anländer

Under natten drog ett rejält regnområde över, samma regnområde som genererade omfattande skyfall i Beijing. Under morgontimmarna lättade regnet och näten kunde sättas upp. Fångsten blev hyggligt omfattande och framförallt med trevlig diversitet. Ett nytt inslag var två individer av den cirka 100-hövdade bruntrastflocken som cirkulerar i området. Slutsumman hamnade på 113 fåglar av 16 arter.

 

PRAKTSPARV

32

BLÅSTJÄRT

18

KUNGSFÅGELSÅNGARE

16

TAIGASÅNGARE

13

DVÄRGSPARV

8

GRÅHUVAD SPARV

7

SIBIRISK PIPLÄRKA

4

VIDESPARV

3

GULBRYNAD SPARV

3

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

2

BRUNTRAST

2

ENTITA

1

BRUNSÅNGARE

1

ROSENFINK

1

BERGFINK

1

KUNGSFÅGEL

1

Totalsumma

113

 

En av bruntrastarna var en gammal hane och var en fröjd för ögat att titta på under ringmärkningen.

 

 

Den kinesiske ringmärkningschefen Lu Jun anlände under förmiddagen för att diskutera det fortsatta samarbetet mellan de kinesiska och svenska ringmärkningscentralerna tillsammans med Thord. Efter en fin fångstförmiddag med diverse trevliga inslag bjöd Lao Yang på en avskedslunch för Thord. Efteråt avreste de båda ringmärkningscheferna med siktet inställt på Beijing. Bo hämtade den gamla hyrmoppen som varit på service samtidigt som Gabriel drog hem för att jobba med diverse administrativa uppgifter.

 

Här kommer en länk till ett trevligt inslag om den sibiriska tranans resa genom Kina från häcknings- till övervintringsområde. Fåglarna följs med flygplan och resan kommer att visas på kinesisk TV i ett antal korta inslag under hösten.

 

http://news.cntv.cn/program/xwlb/20121027/104550.shtml

 

Under sena eftermiddagen sattes några nät upp på diverse lämpliga platser där det kan tänkas fångas trast. Vi får se hur vi lyckades imorgon. 

 

/Bo & Gabriel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0