ögonbryn åter och kortrapport från Bo

79 fåglar i en rätt fin mix av 14 arter summerar denna dag i fångsten. Inga nytillskott, men däremot ett par kära återseenden av arter som inte setts till på några dagar. Svartbrynad rörsångare och gulbrynad sparv trodde vi hade lämnat oss för denna gång, men än finns det bevisligen några individer kvar. Efter ett tillfälligt kalluftsinbrott så är värmen på väg tillbaka. Vi får se hur det påverkar flyttfågelrörelserna.

 

GRÖNSISKA

17

GRÅHUVAD SPARV

16

DVÄRGSPARV

11

PRAKTSPARV

7

BRUNSÅNGARE

6

TAIGASÅNGARE

4

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

3

KUNGSFÅGELSÅNGARE

3

TRISTRAMSPARV

3

BRUNSIDIG GLASÖGONFÅGEL

1

TAIGAFLUGSNAPPARE

1

TALGOXE

1

BLÅSTJÄRT

1

BLÅHAKE

1

RÖDBRUN SPARV

1

SIBIRISK PIPLÄRKA

1

BERGFINK

1

GULBRYNAD SPARV

1

Totalsumma

79

 

Dvärgsparvarna blir alltmer vanliga i fångsten och här är en av dem på bild.

 

 
 
En annan Emberiza som istället gjorde ett kärt återbesök efter några dagars frånvaro var en gulbrynad sparv.
 
 

Eftermiddagen spenderades inomhus där man förkovrade sig både i bildstudier av fåglar från ringmärkningen som i böcker av ett mer skönlitterärt slag, allt för att ta det lugnt så pass länge så att förkylningen får tid på sig att försvinna.

 

Ett antal mil norr om oss har idag ringmärkningen i Kina firat 30-årsjubiléum, vilket har samlat personal från 30-talet fågelstationer runtom landet. Som representant för projektet gästade Bosse festligheterna där han bland annat höll ett föredrag om ringmärkningen i Europa och om verksamheten i Sverige för en ca 100-hövdad publik. Imorgon byts festligheterna mot stenhårt ringmärkningsdrillande när ett 60-tal ringmärkare och fågelintresserade ska medverka i den workshop som ska hållas vid Gaofengs fågelstation. Bosse kommer så snart han får tillgång till internet komma med vidare info och bilder från evenemanget och från oss här i Beidaihe önskar vi honom all lycka med fågelfångst, ringmärkning och utbildning.

 

Vid pulpeten

Lina & Gabriel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0