Märkpatsen uppiffad

Thords första runda bland näten gav en ung hane vardera av rödbrun sparv och rödkindad sparv, snacka om matjord i fickorna! Fångsten fortsatte i maklig takt och summerades avslutningsvis till 78 fåglar av 18 arter. Emberiza dominerar numera och idag fångades sju arter och topp tre består enbart av fältsparvar.

 

DVÄRGSPARV

22

PRAKTSPARV

15

GRÅHUVAD SPARV

11

BLÅSTJÄRT

4

GULBRYNAD SPARV

4

SVARTRYGGAD RÖDSTJÄRT

3

GÄRDSMYG

3

KUNGSFÅGELSÅNGARE

3

VIDESPARV

2

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

2

TAIGASÅNGARE

2

RÖDBRUN SPARV

1

SIBIRISK PIPLÄRKA

1

KUNGSFÅGEL

1

KINESISK BULBYL

1

RÖDKINDAD SPARV

1

BERGFINK

1

SIBIRISK JÄRNSPARV

1

Totalsumma

78

 

Sibirisk järnsparv blev (äntligen) ny art i fångsten för hösten. Arten har hörts lockande kring näten de senaste dagarna utan att slinka in. Som man ser på bilden nedan är det ju ytterligare en läckerbit att få i fångsten.

 

 

 

En liten uppstyling gjordes av märkplatsen under dagen. En tättslutande packlåda i plast inhandlades under gårdagen som vattentätt lagerutrymme för diverse ringmärkningsutrustning som fågelpåsar, böcker och dylikt. Äntligen en ordentlig förvaring som kommer att stå emot väder och vind! På bilden nedan ses när vi byter ut inplastningen av ringmärkarbordet från en skrikigt neongrön-gul plast till en dovt mahognymönstrad duk.  Redan under arbetets gång kändes en lättnad för ögonen och förhoppningarna är stora att det kommer underlätta vid skärskådandet av fåglarna som fångas och ringmärks på platsen.

 

 

Under eftermiddagen åkte Bo till Beidaihe för att utföra diverse ärenden medan Gabriel spenderade eftermiddagen med några skrivbordsärenden. Samtidigt rekade Thord markerna kring ringmärkningsplatsen, övningskörde med el-moppen och gjorde sig bekant med området. Dagen avslutades med en förnämlig middag a.la Bo.

 

 

/Thord, Bo & Gabriel 


Kommentarer
Postat av: Magnus

Härligt grabbar! Då kanske man kan börja hitta både ringar och gränser vid bordet nu!? :-)

2012-10-24 @ 21:10:18
Postat av: Magnus

Men vad 17, har ni möblerat om? Bättre ljus?

2012-10-24 @ 21:11:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0