Linas hemresedag

Det utlovades regn och rusk denna morgon så vi var inställda på en sovmorgon, men när ovädret hade blivit försenast passade vi på att gå några ronder bland näten under förmiddagen. Efter tre rundor drog vi ihop och kunde då summera dagens insats till 59 fåglar av 10 arter.

 

BLÅSTJÄRT

17

KUNGSFÅGELSÅNGARE

17

GRÅHUVAD SPARV

8

PRAKTSPARV

5

DVÄRGSPARV

4

TAIGASÅNGARE

3

RÖDBRUN SPARV

2

SIBIRISK PIPLÄRKA

1

TRISTRAMSPARV

1

BRUNSÅNGARE

1

Totalsumma

59

 

Dagens i särklass trevligaste möte var med denna gamla hane rödbrun sparv som satt i ett av näten tillsammans med en liten formation blåstjärtar. En synnerligen smakfull paketering i rödbrunt och gult.

 

 

För att det inte skulle bli ett alltför abrupt slut med fågelfångst för Lina (från 425 fåglar till inga alls), så tyckte vi att det skulle göra gott att trappa ned med en ringmärkningsmorgon med mer beskedliga summor. Här passar Lina på att säga adjö och på återseende till en av morgonens blåstjärtar innan den skulle mätas, vägas och släppas åter till friheten.

 

 

Under eftermiddagen lämnade Lina Beidaihe och istället drog regnet in över staden. Själv roade jag mig med att datalägga diverse biometriska data från de senaste två dagarnas ringmärkning. En moppetur till staden hanns också med för diverse inköp. På vägen hem gjordes ett strategiskt stop vid Sand flats för att kolla vad regnet hade tryckt ned. En rödbena bland en skara svartsnäppor var ny, likaså ett par smågrupper med svarthalsade doppingar.

 

Ensam vid pulpeten

/Gabriel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0