kilstjärt på besök

Dis och dimma mötte oss på morgonturen ut till märkplatsen och vinddraget saknade helt den bitande kyla som under den senaste veckan bidragit till ett snabbt och burdust uppvaknade. Vi ångrade oss att vi inte lämnat långkalsongerna hemma samtidigt som väderomständigheterna spådde dålig fågeltillgång. Några timmar senare hade ändå närmare hundratalet individer fått en ring runt benet där höjdpunkterna blev en kilstjärtsångar och en duo dvärgsävsparvar. Summeringen gav 93 fåglar av 17 arter.

 

BLÅSTJÄRT

25

PRAKTSPARV

21

BERGFINK

8

GRÅHUVAD SPARV

7

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

5

TAIGASÅNGARE

5

KUNGSFÅGELSÅNGARE

4

GULBRYNAD SPARV

3

KINESISK BULBYL

3

DVÄRGSPARV

3

DVÄRGSÄVSPARV

2

BRUNSIDIG GLASÖGONFÅGEL

2

VIDESPARV

1

SVARTRYGGAD RÖDSTJÄRT

1

KILSTJÄRTSÅNGARE

1

RUBINNÄKTERGAL

1

TRÄSKSÅNGARE

1

Totalsumma

93

 

Dagens kilstjärtsångare i profil. Trots att tankarna kanske främst förs till Cisticola så tillhör arten idag till Locustellasläktet.

 

 

Med Bo på ringmärkningsplatsen i Beidaihe blev det full fart på diskussionerna både på svenska och kinesiska under hela förmiddagen. Bra bredd på arterna gav möjlighet att prata om bestämningskriterier på olika delar av fåglarna. Fågeltillgången tröt lagom till lunch samtidigt som vinden tilltog, så näten stängdes alldeles innan de skulle fyllas av löv. Vinden höll i sig och eftermiddagen spenderades mestadels inomhus. Vi får se hur detta utvecklar sig till morgondagens ringmärkning.

 

/Bo & Gabriel 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0