Idag blev det serverat köttbulle

Dimmigt, kallt och grått under morgonen. Uppklarnande och soligt frampå eftermiddagen. Morgonens trista väder satte sina spår på ringmärkningssiffrorna, men med ett litet uppsving framåt eftermiddagen så landade totalsumman på 63 fåglar av 15 arter. Den skarpögde ser att märkbordet gästades av en bekanting hemifrån, gärdsmygen. Detta var den första smygen (eller flygande köttbullen som en del roat kallar den), för hösten. I övrigt inget nytt bland näten. Huangyu plockade in en sen lundsångare på en av rundorna och fick således lite variation i vingbandsprotokollen som annars numera till huvudsak består av kungfågelsångare och taigasångare.

 

TAIGASÅNGARE

18

GRÅHUVAD SPARV

15

SIBIRISK PIPLÄRKA

5

PRAKTSPARV

4

BLÅSTJÄRT

4

KUNGSFÅGELSÅNGARE

4

KINESISK BULBYL

3

DVÄRGSPARV

2

RUBINNÄKTERGAL

2

TALGOXE

1

GÄRDSMYG

1

VIDESPARV

1

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

1

GRÅRYGGAD TRAST

1

SIBIRISK LUNDSÅNGARE

1

Totalsumma

63

 

Gärdsmyg

 

 

Ringmärkningsansvarige Lao Yang och Gabriel i diskussion kring åldersbestämning av en kinesisk bulbyl medan Hongyu förnöjt sörplar på sin välförtjänta frukostmjölk.

 

 

Sena eftermiddagen spenderades på Sand flats, där Gabriel hängde in den ena amurfalken efter den andra medan Lina språkade med de lokala fågelentusiasterna. Falkarna kom inflygande från havet och tyckes ha en fortsatt sträckrörelse mot sydväst. Förutom en svartsnäppa och en överflygande purpurhäger stod en ung dvärgmås för dagens pulshöjning, då man vid upptäckten stötte på någonting litet bland alla skrattmåsarna. Liten mås blev dvärgmås vilket inte är fy skam.

 

När diskussionsämnet ramlade över från fåglar till ringmärkning så visade det sig att en av damerna hade träffat en ung svensk som hette Andreas på samma plats för en tid sedan. Lite roligt sammanträffande då vi har en bra gissning på vilken Andreas det kan röra sig om.

 

/Lina & Gabriel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0