Drillnäktergal åter

Diversiteten var hög bland fåglarna i fångsten och trots att det totala numeräret landade på måttliga 78 fåglar var antalet arter hela 19. Emberiza på topp tre hjälper också till för att få dagen att sticka ut bland de andra. Över huvud taget var frekvensen fältsparvar högre i näten än på flera dagar samtidigt som Phylloscopussångarna var ovanligt sparsmakade. Drillnäktergalen var ett trevligt återseende. Senast arten figurerade i ringmärkningen var den femte oktober.

 

GRÅHUVAD SPARV

22

PRAKTSPARV

13

DVÄRGSPARV

7

BLÅSTJÄRT

7

KUNGSFÅGELSÅNGARE

4

RÖDBRUN SPARV

3

SVARTRYGGAD RÖDSTJÄRT

3

GULBRYNAD SPARV

3

TAIGASÅNGARE

3

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

2

SIBIRISK PIPLÄRKA

2

GÄRDSMYG

2

BERGFINK

1

SPARVHÖK

1

GRÖNSISKA

1

KINESISK BULBYL

1

PILFINK

1

GRÅRYGGAD TRAST

1

DRILLNÄKTERGAL

1

Totalsumma

78

 

En av de vanligare arterna i fågelpåsarna är gråhuvad sparv med flera hundra individer ringmärkta bara under höstsäsongen och 22 individer idag. Ändå får den kanske inte den uppmärksamhet den förtjänar. Den adulta hanen är ganska stilig i sin praktdräkt med ibland grönskimrande blygrått huvud med sotsvart ansikte och gultonad kroppsundersida. Honan däremot är väldigt anonymt tecknad och man skulle till och med kunna säga att hennes artkännetecken är att hon saknar egentliga karaktärer.

 

Gråhuvad sparv, hona.

 

 

Och så en hane.

 

 

Näten drogs ihop när fågeltillgången tröt vid lunchtid. Efter att den fashionabla rätten wokade lökklyftor med spår av morot och paprika ackompanjerat med en bunke ris intagits vid parkens arbetarkök spenderades eftermiddagen med lite skolarbete. Två tredjedelar av undertecknads vistelse i landet är redan till ända och vardagen kallar obönhörligen åter. Av den anledningen är det magert med observationer av fän och udda ting.

 

/Gabriel 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0