7/5 - Artrikt och ett svenskmöte

Det har varit en händelserik och intensiv idag, vilket fick undertecknad att entra drömvärlden tidigare än beräknat.. Så här kommer nu sent omsider dagens mest anmärkningsvärda upplevelser och observationer.

Det stabila vädret hade hållit i sig över natten och det var föga förvånande god fågeltillgång även under morgonen. Blånäktergalarna  har anlänt på allvar och nio stycken fångades bara under förstarundan, av vilka en klar majoritet utgjordes av ufärgade läckra hanar. Det fortsatte sedan att trilla in nya arter varje runda och vi insåg snart att det gamla artrekordet på 19 arter var på väg att ryka.. Mycket riktigt 20-strecket passerades och det stannade inte förrän vid 24 arter, så nu har vi något att jobba på om vi ska kunna toppa det. Några av de trevligare inslagen i fångsten finner ni här under.


Forsärla 2k hona.


Rödkindad sparv 2k hane.

Under eftermiddagens skådning vid Sandflats träffade vi på Andreas Eriksson och Per Österman, två andra yngre svenskar som befinner sig här i Beidaiheområdet för fåglarnas skull. Det blev en mycket trevlig eftermiddag och afton med dessa herrar, även om fågeltillgången på Sandflats vid extremhögvatten inte var superb fick vi i alla fall fina obsar på bl.a. mangrovehäger, dvärgsävsparvar och spetsstjärtade snäppor. Därefter drog vi vidare söderut för att leta efter en obestämd gråkronad sångare som setts i en ravin i närheten, tyvärr var sångaren försvunnen men några amurstarar och en blåtrast var trevliga obsar från platsen. När solen började skymma rundade vi av dagen på en restaurang i Beidaihe och därav det uteblivna bloggandet..


Mangrovehäger i skön posering.


Blåtrast, bergsfågel i substitutterräng.

Dagens ringmärkning:

Blånäktergal 14
Rubinnäktergal 3
vitgumpad buskskvätta 1
Brun törnskata 13 (ajajaj)
Taigasångare 102
Kungsfågelsångare 14
Östlig kronsångare 9
Drillsångare 3
Tristramsparv 1
Dvärgsparv 1
Taigaflugsnappare 5
videsångare 6
Gråhuvad sparv 1
Rosenpapegojnäbb 2
vitbrynad narcissflugsnappare 2
Brunsångare 6
Glasögonflugsnappare 1
Orientdvärguv 1
Rödkindad sparv 1
Taigahök 1
Brunsidig glasögonfågel 4
Gulbrynad sparv 1
Forsärla 1
Rödbrun sparv 1

Totalt 194 fåglar av 24 arter


/Andreas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0