2/4 - På plats i Beidaihe!

Efter 15 timmar på flygplan och flygplatser och en tretimmars tågresa anlände vi (Marcus Danielsson och Andreas Wernersson) till staden Beidaihe i Östra Kina. Här kommer vi (samt projektsamordnare Bo Petersson) under april och maj att arbeta med ringmärkning på Beidaihe fågelstation.

Beidaihe är beläget ca 30 mil öster om Beijing

Vi kommer här att arbeta inom ett SIDA-finansierat projekt som drivs av ringmärkningscentralen på naturhistoriska riksmuseum. Tanken är att vi ska bidra med svensk ringmärkningserfarenhet och sprida vår kunskap om fågelbestämning och ringmärkningsetik till de kinesiska ringmärkarna för att på så sätt höja kvalitén på Kinesisk ringmärkning så att resultatet av denna kan användas till miljöövervakning och liknande.

Platsen där vi kommer att hålla till är belägen vid Bohaibukten ca 30 mil öster om Beijing, platsen passeras varje år av mängder med fåglar på väg från vintervistelsen i sydostasiasitiska tropiker på väg mot häckningsplatserna i den ryska taigan. Den lummiga naturparken i Beidaihe är en av få oaser i ett annars väldigt uppodlat och bebyggt landskap vilket får många flyttfåglar att rasta i området.Det ska bli spännande att följa vårens ankomst i Östra Kina och vi kommer här på bloggen att försöka delge er läsare om våra fågelupplevelser i denna avlägsna del av världen.

/Andreas och Marcus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0