30/4 - Nästan storfångst

Idag debuterade Tom som kinesisk ringmärkare och det blev en actionfylld debut. Redan under allra första rundan hördes ett högt skrikande från ett av näten, ljudkällan var en intrasslad natthäger, lite snopet lyckades dock hägern ta sig ut innan Tom trasslat ur dvärguven som uppehöll honom. Hägern lämnade iaf en död fisk i nätet som plåster på såren, men nästa gång tar vi hägern istället!

I övrigt blev det en ganska lugn fångstmorgon där taigasångarna dominerade stort. Ännu en kungsfiskare samt vårens kanske sista(?) blåstjärt förtjänar ett omnämnande. Efter märkningen drog vi ut på en liten skådartur ner mot sydöstra delarna av Beidaihe, på Jin Shan Fields hittades en amursävsparv, en rödkindad sparv och en gråhuvad vipa. Vid vattenreservoaren nära märkplatsen fanns sidenhägern kvar även idag och hade dessutom fått sällskap av ytterligare en lite ovanligare vit häger nämligen en mellanhäger. Vid samma reservoar noterades även vårens första rostbukspett, sibiriska beckasin och sibiriska tundrapipare.

Mellanhäger
Record shot på en mellanhäger.

Det är för tillfället extremt mycket folk i omlopp här i Beidaihe, detta beror på att de flesta kineser är lediga från jobbet några dagar i månadsskiftet och många söker sig därför ut från städerna till idyller såsom Beidaihe. Vi ringmärkare har dock aldrig ledigt, men vad gör det när man njuter av var dag på jobbet!

Dagens ringmärkning:

Taigasångare 32
Kungsfågelsångare 5
Östlig kronsångare 2
Blåstjärt 1
Taigaflugsnappare 1
Gråhuvad sparv 1
Kungsfiskare 1
Rosenpapegojnäbb 1
Orientdvärguv 1


Totalt 45 fåglar av 9 arter

/Andreas


Kommentarer
Postat av: JOS

Halvtid i tid men artrikedomen ökar nog om ni inte drabbas av olustigt väder.

2012-04-30 @ 18:20:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0