9/4 - En disig dag i Beidaihe

Det verkar vara en liten väderförändring på ingång här i östra Kina. Ända sedan vi anlänt har vädret varit högtrycksbetonat och klart med kyliga morgnar och relativt ljumma timmar mitt på dagen, men idag var första morgonen helt utan nattfrost och även första dagen med helmulen himmel. Nästkommande dagar ser det ut att finnas risk för regnväder och ganska hårda vindar, det ska bli spännande att se om kinesiska väderprognoser är att lita på...

Fåglarna verkade i alla fall vara obekymrade av kommande dagars väder och fångsten av blåstjärt och kungsfågelsångare var fortsatt god. Nytt för i år i näten blev en taigasångare och nytt för i år utanför fångsten blev brunsångare och kinesisk pungmes.

Vi har i dagarna iordningställt en ny märkplats med tre nät i nära anslutning till den ordinarie, denna plats bestående av videbuskar och vass verkar vara mycket bra för fältsparvar och idag gick vi inte utan "tick-sparvar" en enda runda i dessa nät. Fantastiska möjligheter ges att kika närmre på de olika arternas köns- och åldersvarianter.

Emberizor när de är som bäst

Dagens ringmärkning:

15 kungsfågelsångare
1 taigasångare
9 blåstjärt
4 praktsparv
1 rosenpapegojnäbb
4 dvärgsparv
1 videsparv

36 fåglar av 7 arter


/Andreas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0