13/4 - Morgondimma och kvällsdimma

En tät dimma låg över Beidaihe när vi vaknade upp på fredagsmorgonen. De daggtyngda näten var nästan alla tomma på fåglar, förvånansvärt blev dock tre av de fem första fåglarna tillhörande ringstorlek G (motsvarighet till 5) dessa var en charmig orientdvärguv och två riktigt bitska rödnäbbade blåskator.

Rödnäbbade blåskator 

Dimman lättade sakta i takt med att dagen gick men fåglarna kom aldrig riktigt igång på allvar, trevligaste inslaget i fångsten blev vårens första brunsångare. Noterbart är också att detta var första morgonen sedan vi anlände då inte en enda omärkt blåstjärt gick i nät, det återstår att se om sista större vågen har passerat nu.


Vårens första brunsångare, men inte den sista

Eftermiddagen och tidiga kvällen spenderades sedan åt att träna på en föreläsning om ruggning som vi kommer att hålla för en grupp kinesiska ringmärkare från olika fågelstationer. Dessa ringmärkare samt en person från NBBC (National Bird Banding Center) kommer att vara med oss under kommande veckans morgnar. Förhoppningsvis kommer vi att få en varierad fångst där det ges många tillfällen att visa på olika arter hur de åldersbestäms med hjälp av kunskapen om deras ruggning. Senare under kvällen när vi började känna oss säkra på föredraget om ruggning gjorde vi en liten improviserad tur till miljonstaden Qinhuangdao och tog pulsen på det Kinesiska nattlivet.

Dagens ringmärkning:

Kungsfågelsångare 7
Rödnäbbad blåskata 2
Pilfink 3
Orientdvärguv 1
Rosenpapegojnäbb 3
Praktsparv 1
Dvärgsparv 4
Mandarinmes 1
Brunsångare 1

Totalt 23 fåglar av 9 arter

/Andreas Wernersson


Kommentarer
Postat av: Andreas W

Lyckades av misstag radera din kommentar (Magnus K), än så länge är man fortfarande uppe i varv för alla läckra fåglar man får se att man inte hinner tänka på så mycket annat.. Men skall absolut försöka inkludera lite mer språk, kultur och annat allmänintressant i bloggen.

2012-04-15 @ 17:38:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0