12/4 - Färgmärkta vadare på Sandflats

Precis som till Sverige (åtminstone vad jag fått höra) verkar värmen o våren ha anlänt på allvar hit till oss här i Beidaihe, idag var här nästan svettigt varmt mitt på dagen. Den förväntade anstormningen av nordsträckande vårfågel såg vi dock inte mycket av och dagen blev överraskande lugn. Vi hade dock att göra ändå då vi fått en ny kollega som aldrig sysslat med ringmärkning förut, som tur är är han en av få engelskspråkiga Kineser vi träffat på under vår vistelse här, så förhoppningsvis ska det gå lätt att lära honom grunderna.Under kvällen tog vi oss en tur till Sandflats där vi lyckades få syn på hela fyra nya vadararter för resan, dessvärre var det dom triviala arterna rödbena, grönbena, småspov (visserligen variegatus-rasen), och gluttsnäppa.. Desto mer spännande var den kolymasnäppa med gul färgring på höger ben vi fick syn på ute på stranden, vi ägnade en lång stund åt att smyga oss närmre fågeln för att kunna läsa av märkningen. Men tyvärr fick projektet ett abrubt slut när vi kunde konstatera att ringen var helt blank!

Kolymasnäppor

Strax därefter fick vi syn på ytterligare en färgmärkt vadare, nämligen en myrspov. Ett nytt smygande inleddes och när vi kommit tillräckligt nära fågeln visade det sig att även denna var märkt med en ring utan någon form av symboler... Tyvärr finns inte heller någon information på nätet om kolymasnäppor med gula "flaggor" eller myrspovar med orangefärgade "flaggor" så inte mycket nytta uträttat i afton. Vi kan i alla fall glädja oss åt fina obsar på roständer, orientspovar och en hörd mingmås..

Orientspov

Dagens ringmärkning:

Kungsfågelsångare 10
Blåstjärt 4
Mandarinmes 4
Dvärgsparv 7
Bergfink 1
Kinesisk bulbyl 1
Pilfink 1
Östlig talgoxe 1

29 fåglar av 8 arter

/Andreas och Marcus


Kommentarer
Postat av: Anders Magnusson

Hej paa er!

Kul att foelja er blogg och trevligt med svenska skaadare i kina! Sjaelv bor jag i Tianjin inte laangt fraan er. Vore kul att faa kontakt daa jag planerar besoek I Beidaihe i maj. Kanske kan vi ses, kanske vill ni ha lite hjaelp! jag har jobbat som stations chef paa flera svenska faagelstationer och ingaar i kommitten foer Nidingens faagelstation.

Hoer av er! Mvh Anders Magnusson

2012-04-13 @ 10:12:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0