studenter på besök

Svaga sydvästvindar och ett rejält täcke med dis möte mig i morse på vägen till ringmärkningsplatsen. Men några veckor i bagaget nu så hade man på känn att det skulle resulterat i några massrörelser på fåglar, vilket också visade sig stämma. Klart och lite svalare väder utlovas till i morgon så förhoppningsvis kan det ge ett litet uppsving i ringmärkningssiffrorna. 77 fåglar av 12 arter blev resultatet och med brunsidig glasögonfågel på topp kan man förstå att det inte har varit någon rusning av sibiriska tättingar in näten idag. 

 

BRUNSIDIG GLASÖGONFÅGEL 29
TAIGASÅNGARE 16
BRUNSÅNGARE 12
GRÅHUVAD SPARV 6
DVÄRGSPARV 6
SIBIRISK PIPLÄRKA 2
TAIGAFLUGSNAPPARE 1
KUNGSFÅGELSÅNGARE 1
ENKELBECKASIN 1
RUBINNÄKTERGAL 1
JAPANSK SPARVHÖK 1
PRAKTSPARV 1
Totalsumma 77
 

Rusning blev det av annat slag idag, då en grupp om 22 ledare och studenter från Beijing Birdwatching Association anlände för en fyradagars kurs i ornitologi och ringmärkning. Hantering av och mätning på och inte minst fördjupade kunskaper kring ruggningsstrategier, ålders- och könsbestämning av fåglar kommer att hårddrillas från gryning till skymning.  

 

Så mycket tid till fågelskådning blev det inte idag. Dock noterades att purpurhäger som fortfarande hänger vid ringmärkningsplatsen idag hade sällskap av en kinesisk dvärgrördrom.

 

Vid pulpeten

Gabriel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0