Lugnet åter på ringmärkningsplatsen

Hyggligt fångstväder idag och hyggliga fångstnumerär. Morgonens rusning med fåglar tog aldrig riktigt fart, men däremot droppade de in i ett ganska makligt tempo långt fram på dagen och näten hölls uppe till sena eftermiddagen. Därefter skulle parken få finbesök och därför fick inte vem som helst drälla omkring där inne. Vem som helst syftade bland annat på ett par svenska ringmärkare... 105 fåglar av 15 arter blev det med kinesisk bulbyl som dagens nytillskott till säsongsartlista. Riktigt roligt är att blåstjärtarna stadigt ökar i antal i protokollen och att träsksångare fortsätter att frekventera desamma. Träsksångarna tas som ett tecken på att det är mycket kvar av hösten här vilket vi som jobbar här önskar allra mest.

 

GRÅHUVAD SPARV

25

TAIGASÅNGARE

22

BLÅSTJÄRT

16

BRUNSÅNGARE

12

VIDESÅNGARE

6

PRAKTSPARV

6

TRISTRAMSPARV

5

KUNGSFÅGELSÅNGARE

4

DVÄRGSPARV

2

GULBRYNAD SPARV

2

KINESISK BULBYL

1

ROSENFINK

1

JAPANSK SPARVHÖK

1

SIBIRISK PIPLÄRKA

1

TRÄSKSÅNGARE

1

Totalsumma

105

 

Dagen bulbyl, var inte helt oväntat en kinesisk.

 

 

 

Studenterna från Beijing Birdwatching Association for hem idag, nöjda och glada med vistelsen i Beidaihe. Mätningarna genomfördes in i det sista, nästan på språng in i bussen som skulle ta dem tillbaka till huvudstaden.

 

 

Innan avresan var fanns det ändå tid över till det obligatoriska gruppfotot.

 

 

Bara för att visa att vi inte är fullständigt blasé på alla sibiriska juveler vi hanterar här så visar vi dagens snyggaste blåstjärt.

 

 

/Lina & Gabriel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0