Lina har anlänt

Den negativa trenden i fångsten håller i sig. Vädret blev både fuktigare och varmare än utlovat och dimman låg tät även denna morgon. Det påverkade obönhörligen ringmärkningssummorna som hamnade på låga 25 fåglar av 13 arter. Att på andra rundan få plocka in en urläcker, halmfärgad dvärgsävsparv gör ändå att dagen ändå kommer att hamna bland de mer minnesvärda.

 

BLÅSTJÄRT

5

BRUNSÅNGARE

5

VIDESÅNGARE

2

BRUNSIDIG GLASÖGONFÅGEL

2

GRÅHUVAD SPARV

2

PRAKTSPARV

2

DVÄRGSÄVSPARV

1

TRÄSKSÅNGARE

1

TAIGASÅNGARE

1

RUBINNÄKTERGAL

1

KUNGSFÅGELSÅNGARE

1

RÖDBRUN SPARV

1

SIBIRISK PIPLÄRKA

1

Totalsumma

25

 

Dagens halmfärgade guldklimp i näten; en ung hane dvärgsävsparv.

 

Strax efter lunch anlände äntligen förstärkningen i ringmärkningsleden i form av Lina Jansson, från ringmärkningscentralen, som kommer att delta i arbetet med ringmärkningen och fortbildningen här i Beidaihe. Hon kommer att dyka rätt in i jobbet redan i morgon då våra studenter från Beijing fortfarande är kvar och deltar i ringmärkningen här. Idag har det diskuterats ögonfärger och tungfläckar som komplement till åldersbestämning baserat på fjädrarnas utseende och i morgon hoppas vi på många fåglar med möjlighet att praktisera de nyvunna kunskaperna.

 

Ruggningsstrategier diskuteras samtidigt som en gråhuvad sparv blir mätt från topp till tå intill.

 

 

För att mjukstarta Lina i fågellivet i Beidaihe togs en tur till Sand flats där tofsvipa oväntat nog kom upp i dagens dragning i arttombolan. Fyra nyanlända individer stod och pustade ut ute på slätten och blev också det enda nytillskottet på artlistan. 

 

/Gabriel & Lina


Kommentarer
Postat av: Andreas Wernersson

Bra kämpat med fångst, skådande och bloggande!
Kul att höra er på radio, ni får gärna hälsa Wang Yingbo från mig.
Ha det gött!

Svar: Tackar! Vi kör så det ryker! Jo, kul med radio även om det var skönt när det var färdigpratat. Han hälsar tillbaka.Vi hörs!
beidaihe.blogg.se

2012-10-04 @ 16:14:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0