Internet tillbaka

I och med att abonnemanget för internetuppkopplingen upphörde att gälla vid månadsskiftet så var det inte möjligt att uppdatera bloggen igår. Här kommer istället en dubbelt så stor uppdatering gällande både den förste och andre oktober.

 

Oktober 1

 

Nytt säsongsdagsbästa både i antalet individer som i arter blev resultatet under gårdagen. När ringmärkningen avslutades framemot eftermiddagen hade 220 fåglar av 22 arter fått ring om benet. Trevliga inslag var en gammal hane blåstjärt och en hane mugimakiflugsnappare.

 

BRUNSÅNGARE

47

TAIGASÅNGARE

34

GRÅHUVAD SPARV

29

VIDESÅNGARE

21

BLÅSTJÄRT

14

MANDARINMES

12

SIBIRISK PIPLÄRKA

12

RUBINNÄKTERGAL

9

BRUNSIDIG GLASÖGONFÅGEL

7

TRISTRAMSPARV

7

KUNGSFÅGELSÅNGARE

6

DVÄRGSPARV

6

TAIGAFLUGSNAPPARE

4

PRAKTSPARV

3

DRILLNÄKTERGAL

2

MUGIMAKIFLUGSNAPPARE

1

TJOCKNÄBBAD SÅNGARE

1

ENTITA

1

TRÄSKSÅNGARE

1

RÖDNÄBBAD BLÅSKATA

1

SIBIRISK LUNDSÅNGARE

1

ORIENTDVÄRGUV

1

Totalsumma

220

 

 Gamla hanar blåstjärtar är det svårt att få nog av...

 
...men mugimakiflugsnappare är inte fy skam det heller.

Eftermiddagen spenderade med diverse aktiviteter. Magnus packade inför hemresan och undertecknad förberedde för två ensamma dagar i lägenheten innan nästa ringmärkningskompanjon anländer. En snabbtur till Sand flats gav två nya individer reliktmåsar. I övrig var det ganska lugnt på fågelfronten. Middagen avnjöts på staden för att runda av Magnus vistelse i Beidaihe.

 

Oktober 2

Lite lugnare i fångsten idag, vilket passade bra då Magnus behövde skjutsas till tågstationen vid lunchtid. Undertecknad hängde med och gjorde diverse inköp. Bland annat ett nytt internetabonnemang och dessutom två par rejäla gummistövlar då de gamla hade gått sönder. Nätgatorna står i lite lägre områden och efter höstens regn är de minst sagt gyttjiga, så ett par hela gummistövlar är att föredra.

 

Det är alltid lika svårt att plocka ut guldkorn ur fångsten i Beidaihe då egentligen det mesta är av ädlare valör. En fågel som dock var ny i fångsten får de båda märkarna på plats och väldigt efterlängtad var den starrsångare som trillade in på tredjerundan bland näten.

 

TAIGASÅNGARE

25

BRUNSÅNGARE

22

GRÅHUVAD SPARV

21

VIDESÅNGARE

9

BLÅSTJÄRT

5

SVARTBRYNAD RÖRSÅNGARE

4

TRISTRAMSPARV

3

SIBIRISK PIPLÄRKA

3

RUBINNÄKTERGAL

3

KUNGSFÅGELSÅNGARE

2

DRILLNÄKTERGAL

2

PRAKTSPARV

2

STARRSÅNGARE

1

TJOCKNÄBBAD SÅNGARE

1

BRUNSIDIG GLASÖGONFÅGEL

1

SVARTRYGGAD RÖDSTJÄRT

1

RÖDBRUN SPARV

1

Totalsumma

106

 

Dagens mest efterlängtade i fångsten, en ung starrsångare.

 

Första eftermiddagen på solokvist spenderades med att feja lite i lägenheten och att genomföra det obligatoriska besöket vid Sand flats. Idag fanns ingen reliktmås att beskåda, möjligen för att jag var på plats lite senare än vad vi varit de senaste dagarna. Fåglarna vi har sett tidigare har lämnat lokalen framemot kvällningen. En svartsnäppa drog över, vilket var en ny resart för undertecknad. Det var också orientvadarsvalan som kom indragande en stund senare. I övrigt verkare det snarare som om vadarnumerären stadigt minskar. De få mongolpipare och sibiriska gråsnäppor vi har sett tycks ha dragit och den lilla gruppen kolymasnäppor som hänger med myrspovarna blir allt mindre och mindre.

 

/Gabriel


Kommentarer
Postat av: Bo Petersson

Härligt! Nu kan man följa märkningen igen. Jag slår en signal i morgon också. Linas flyg går i morgon.//Bo

2012-10-02 @ 15:14:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0