En dvärg på besök

Tät dimma på morgonen och relativt lugnt i fångsten. Känns det igen? En Schrenks dvärgrördrom på första nätrundan livade i alla fall upp. Dvärgrördrommar lever i regel ett undanskymt liv och det är sällan man får se dem bra. Därför var det extra skoj att träffa på en sådan i näten. 60 fåglar av 14 arter fanns i protokollen när näten stängdes vid lunchtid. 

 

TAIGASÅNGARE

26

GRÅHUVAD SPARV

10

BRUNSIDIG GLASÖGONFÅGEL

4

BLÅSTJÄRT

4

KUNGSFÅGELSÅNGARE

3

BRUNSÅNGARE

3

PRAKTSPARV

3

RUBINNÄKTERGAL

1

GRÅRYGGAD TRAST

1

TAIGAFLUGSNAPPARE

1

RÖDBRUN SPARV

1

TRISTRAMSPARV

1

SCHRENKS DVÄRGRÖRDROM

1

SIBIRISK PIPLÄRKA

1

Totalsumma

60

 
För många småfiskar blir det här det sista de ser.
 

 

Från sidan ser Schrenks dvärgrördrom inte lika skräckinjagande ut.

 

 

Det gäller ändå att hålla sig lite på avstånd för drommars och hägrars halsar har förvånansvärt lång räckvidd.

 

 

På eftermiddagen gjordes Beidaihe och mycket kan sägas om staden. Nu är det lite ”off season” i den annars turistmyllrande staden, men ändå är det ganska mycket ”myller” om man kommer in på de små handelsstråken. Tröttnar man på det kan man alltid gå och beundra alla de fina och fantasifulla statyer som står utplacerade lite här och var i stadskärnan. En del på lite konstigare ställen än andra.

 

 

Efter middagen togs en extra tur längs med promenadstråket som vid mörkrets inbrott har förvandlats till ett inferno av ljus. Som alltid i Beidaihe.

 

 

Idag blev det kanske inte så mycket fåglar och fågelskådning på bloggen, men vi får helt enkelt skylla på att vi har svepts in i en hemsk förkylning och behövde ladda batterierna med en tur på staden. Förhoppningsvis är det snart färdigsnorat så fågelskådningen kan tas vid igen!

 

/Lina & Gabriel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0